θεραπεια σπονδυλων - An Overview

Στην πραγματικότητα, η φυσιοθεραπεία – δια της εφαρμογής των ανωτέρω αναφερόμενων θεραπευτικών μέσων – αποτελεί τον μοχλό ενεργοποίησης των μηχανισμών του σώματος που είναι υπεύθυνοι για την ίαση της πάθησης.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση της στένωσης και τα νεύρα που επηρεάζονται.

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανό τρόπο επιδιόρθωσης της μνήμης στους ασθενείς με…

Οι περισσότερες επεμβάσεις αποκατάστασης της κήλης μπορούν να γίνουν χωρίς να παραμείνει ο ασθενής στο νοσοκομείο αλλά να επιστρέψει την ίδια ημέρα σπίτι του.

Με τον όρο "συντηρητική θεραπεία/αντιμετώπιση" αναφερόμαστε στον περιορισμό των δραστηριοτήτων του ασθενούς, στη χρήση ειδικού κηδεμόνα ή της γνωστής σε όλους ζώνης οσφύος και στη φυσικοθεραπεία.

Η αναγνώριση των πανεπιστημίων που διδάσκουν Χειροπρακτική γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο απο μια ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειροπρακτικής Εκπαίδευσης, που διασφαλίζει την ποιότητα και ομοιογένεια της διδακτικής ύλης μεταξύ των σχολών Χειροπρακτικής.

Πράγματι η φυσιοθεραπεία είναι δυνατόν να βοηθήσει ουσιαστικά ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής ανθρώπων με νευρολογικές παθήσεις, να επιταχύνει σημαντικά την αποκατάσταση αθλητών, αλλά και να λειτουργήσει ως συντηρητική – προληπτική θεραπεία, ακόμα και όταν δεν πονάμε.

Αλλαγές στην στάση του σώματος: Άτομα με σπονδυλική στένωση μπορεί να διαπιστώσουν ότι το λύγισμα της σπονδυλικής στήλης με κλίση προς τα εμπρός κατά το περπάτημα ανακουφίζει από αυτά τα συμπτώματα. get more info Αν είναι κάποιος ξαπλωμένος με τα γόνατα προς το στήθος, μπορεί επίσης να αισθανθεί κάποια ανακούφιση.

Τί γίνεται αν η επέμβαση για τη κήλη δεν μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά;

Με διευθνείς συνεργασίες συμβάλουμε στο μέλλον της Ρεφλεξολογίας.

Η θεραπεία της στένωσης μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Η συντηρητική θεραπεία δεν καταπολεμά την αιτία αλλά ενδέχεται να βοηθήσει στην ύφεση των συμπτωμάτων.

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου προκαλείται στον αυχένα από έντονο φορτίο που ασκείται στην περιοχή ή από απότομη εφαρμογή φορτίου με μη φυσιολογικό τρόπο (π.χ. τροχαίο ατύχημα).

Προκειμένου δε να διαμορφωθεί το πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενούς και να τεθούν οι ειδικότεροι στόχοι της θεραπείας, ο θεραπευτής προβαίνει καταρχάς σε εξέταση της κλινικής εικόνας του ασθενούς, καθώς και των τυχόν υπαρχουσών απεικονιστικών εξετάσεων αυτού.

Φυσιοθεραπευτες Φυσιοθεραπευτης Φυσικοθεραπευτες Φυσικοθεραπευτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *